Esélyegyenlőségi Program

Elkészült az önkormányzat helyi Esélyegyenlőségi Programja, amelyet következő ülésén tárgyal a testület.

Az önkormányzat az Eselyegyenlőségi Program tervezetét annak elfogadása előtt közzéteszi és az esetleges lakossági véleményezéseket a tervezetet tárgyaló ülésen figyelembe veszi.

“Az esélyegyenlőség minden állampolgár számára értéket jelent. Egy településen az esélyegyenlőség megvalósítása nemcsak jogszabályi kötelezettség teljesítése, hanem hosszú távú érdek is, hiszen azt a célt szolgálja, hogy az ott élők életminősége, közszolgáltatásokhoz való hozzáférési esélye javuljon.

Pilisjászfalu Község Önkormányzata az Esélyegyenlőségi Program elfogadásával érvényesíteni kívánja:

  • az egyenlő bánásmód, és az esélyegyenlőség biztosításának követelményét,
  • a közszolgáltatásokhoz történő egyenlő hozzáférés elvét,
  • a diszkriminációmentességet,
  • szegregációmentességet,
  • a foglalkoztatás, a szociális biztonság, az egészségügy, az oktatás és a lakhatás területén a helyzetelemzés során feltárt problémák komplex kezelése érdekében szükséges intézkedéseket. A köznevelési intézményeket – az óvoda kivételével – érintő intézkedések érdekében együttműködik az intézményfenntartó központ területi szerveivel (tankerülettel).”

A tervezet tejes terjedelemben  itt olvasható.

Véleményét a tervezetről írásban, a  Pilisjászfalui Közös Önkormányzati Hivatal (2080 Pilisjászfalu, Bécsi út 33.), vagy elektronikus levélként a jegyő: jegyzo@pilisjaszfalu.hu   címére legkésőbb 2013. június 26-ig  eljuttatva teheti meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük