2 thoughts on “Rendkívüli képviselő-testületi ülés”

 1. Tisztelt Pilisjászfalui Lakók!
  Remélem nem csak én néztem át ezt az “előterjesztést”! Érdekes sorokat tartalmaz már rögtön az elején a Tinnyei közös önkormányzati hivatal zárszámadásáról szóló táblázat. A kiadásoknál a személyi juttatások sorában nagyon furcsa számok vannak nem beszélve egy sorral alatta a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás soron. Az egyik igen sokkal változott (12 millióval nőtt) a másik semmivel?
  Ami furcsa, hogy mellékletek is meg vannak említve, de nem találhatók meg itt.
  ” Az érintettekkel folytatott egyeztetések alapján több képviselői javaslat szerint a 2020-tól alkalmazott adómértéken csökkenteni szükséges ahhoz, hogy a helyi sajátosságok és az adóalanyok teherviselő képessége is figyelembevételre kerüljön.” Mindenkinek segítek, lefordítom ezeket a sorokat: A vállalkozók megmondták mennyit hajlandóak fizetni! Ezt a polgármester tárgyalta le a vállalkozókkal, amely tárgyalásról semmilyen feljegyzés sem hanganyag nem készült tudomásom szerint. Több mint érdekes!
  A hatástanulmány?! Ezt nem nevezném annak, viszont van egy érdekes sor ebben is: A tervezet az adó mértékének csökkentésével számol, ezért a költségvetés bevételeinek csökkenése várható. Hm?! Azaz a vállalkozások adócsökkentése bevétel kiesést fog okozni! Miből lesz kifizetve a tartozás? Ha nem a vállalkozók fizetik meg, akkor kicsoda? Igen, kedves helyben lakó polgártárs TE fogod fizetni! “A mérték oly módon került megállapításra, hogy a magánszemélyek által idei évre fizetett adómérték, változatlanul, százalékosan meghatározható legyen.” A hangsúly az “idei évre” részen van! Érdekes az a sor is, ahol azt fejtegetik, hogy a vállalkozói érdekképviselet bírósági felülvizsgálatot kérhet. Adó esetén? Ki próbálta ezt meg az adóhivatallal már? Nem akarok 27% áfát fizetni, megyek a bíróságra! Lehet nevetni! A rendelet tervezet kipontozott részei?!
  “A képződmény kialakulásának elkerülésére az S.P.M Hungary Kft. közérdekű felajánlást tett az önkormányzat számára” Nem ez az a vállalkozás amely évek óta nem fizetett adót? De igen ez az meg a társvállalkozás UBM is. Szóval nem adót fizetnek, hanem közérdekű felajánlást tesznek! Adóval jobban járnánk, mert abból meg lehetne csináltatni rendesen ezt a sokak életét megkeserítő “természeti képződmény”t! Ez sem jött volna létre, ha a Perfect Project Kft nem építi oda azokat a csodálatos ikerházakat a természetes vízelnyelő helyére! De megtette. Lehet, hogy őket is meg kellene keresni ezzel a problémával? Mit jelentenek azok a pontok a feltételek megállapodása alatt? Ez most kerül kidolgozásra? Holnap erről szavaznak?
  Székely Róbert és csapata sokat ígért és be is tart! Nekünk.

 2. Tisztelt Szabó Zoltán!
  Hozzászólásával alapvetően egyetértek!
  “ha a Perfect Project Kft nem építi oda azokat a csodálatos ikerházakat a természetes vízelnyelő helyére! De megtette.”
  Ehhez annyit fűzök hozzá, hogy a Perfect Project Kft saját pénzén, azonnal oldja meg a víz elvezetését!
  Tisztelettel: Ollári Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük