Polgármester üzenete Pilisjászfalu lakóinak

Tisztelt Pilisjászfaluiak!

Kis falunk viszonylag szerencsésnek mondható helyzetben van e vírussal terhelt időszakban. Olyan módon tudnának lakosai „otthon” maradni, hogy nem kell a négy fal között ücsörögnie, nem a falu közepén halad át a főútja stb stb.

Minden nap, munka után körbe autózom a falut, hogy lássam sikerül-e betartani a központi és helyi ajánlásokat. Sajnos azt tapasztalom, hogy a tavaszi időjárás beálltával nagyon sokan az utcákon sétálnak és annak természetes útja módja szerint beszélgetésbe is elegyednek másokkal. Ezzel szemben minden központi ajánlás úgy kezdődik, hogy

„emberi érintkezések, találkozások lehető legnagyobb mértékű csökkentése” – „utcára ne menjen” stb.

Bár tudom, hogy ezek a jótanácsok elsősorban a városi emberek részére íródtak, ott nagy eséllyel esélytelenek a vírus terjedésének megakadályozására. Itt nálunk viszont belátható esély van a minimális fertőződésre, ha komolyan vesszük az a tanácsokat. A szükségszerű és nehezen betartható korlátozások időtartamát, elsősorban, a fegyelmezetlen polgártársaink hosszabbíthatják meg.

Nyomatékosan kérem Mindnyájukat a központi és helyi szabályok és ajánlások maximális betartására. A legfontosabb jótanácsokat a lenti központi tájékoztatóban láthatják.

A mai napon konzultáltam a rendőrség körzeti megbízottjával és a polgárőrség képviselőivel. Abban állapodtunk meg – teljes elvi egyetértés mellett – hogy az utcán csoportosulókat, a legnagyobb udvariasság mellett otthonaikba való visszatérésre kérjük. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Magyarországon is elrendelésre kerül a telje kijárási tilalom. Kérem kezdjük meg az erre való felkészülést. Mindenki háza udvarán belül tartózkodva igyekezzen átvészelni ezt a kollektív karantén időszakot.

További kérésem, hogy ha ellátása megszervezésére szorult idős emberekről tudnak, azt az önkormányzat felé jelezzék, hogy felkereshessük és segítséget ajánlhassunk számukra.

Kérem vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Töretlen, jó egészséget kívánok Mindnyájunknak.

Tisztelettel:

Székely Róbert
polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük