3 thoughts on “Gyepmester elérhetősége”

 1. Tisztelt Pilisjászfalusiak!

  Kérem, hogy olyan gondossággal vigyázzanak házi kedvenceikre, hogy ne kerüljön sor kóborlásuk okán az elszállításukra.

  Amennyiben erre mégis sor kerül, az elszállított ebet egy dorogi telephelyen lesz lehetőségük átvenni.

  Amennyiben a kutya az előírások szerinti chipel rendelkezik, a gyepmester haladéktalanul gondoskodik a gazda értesítéséről.
  Ha a kutya nincs ellátva chipel, akkor az állat keresése a gazda feladata. Az ilyen kutyák esetében a telephelyen 14 napig várják a kutya gazdáját, ezt követően az állat (a törvényi előírások alapján) az állam tulajdonába kerül és új gazdát keresnek számára.

  Az ebet díjfizetés ellenében kapja vissza a gazda, melynek díja függ a befogás módjától, de első alkalommal nagyságrendileg 5.000 Ft, második alkalommal 30.000 Ft.

  Tekintettel arra, hogy a kutya számára egy ilyen esemény sokkszerű és maradandó élmény lehet, érdekükben kívánom, hogy egyetlen kutya esetében se kerüljön sor erre.

  Pilisjászfalu, 2020. november 5.

 2. Nagyon helyes a rendelet, és jó lenne ha sokkal jobban odafigyelnének a falunkban egyre zavaróbb kutyaugatásra. Sajnos vannak olyan emberek akiknek a saját kutyájuk csaholása egyenértékű egy szinfóniával, és nagyívben tesznek a mások nyugalmára. Ezen jó lenne mielőbb változtatni, mert azért az túlzás, hogy kutyák miatt megy gajra sok-sok ember napi nyugalma. Mindenkinek joga van a nyugodt élethez!!! Az Önkormányzat legalább erre figyeljen oda és hozzon ez ügyben rendeletet!

  1. Az Önkormányzat kihúzza magát a kutyaugatással kapcsolatban is. Itt élni, már egy rémálommal ér fel. Körülöttünk 3 házban felváltva őrjöngenek az ebek. Éjjel nappal. Becsukott ablak mellett is rettenetes. Na jó, néha van 1 – 1 csöndes óra, csak éppen kiszámíthatatlan, hogy mikor.

   A jegyző visszautasítja! a birtokvédelmet, egyszerűen nem jár el, a rendőrségre és a katasztrófa védelemre mutat. A rendőrség azt javasolja, hogy a kormányhivatalnál tegyünk panaszt a jegyző ellen, majd a kormányhivatal fel fogja szólítja a jegyzőt….. az intézkedésre és akkor köteles lesz a jegyző el eljárni.
   Javasolnám, hogy a kutyatulajdonosoknak kézbesítsék az ebtartási törvényt és aláíratni velük, hogy átvették. Ha nincs pénze az Önkormányzatnak, akkor alkalmazzon közterületfelügyelőt és tartassa be az ebtartási törvényt ezzel az ittlakásunk minőségét javíthatja, valójában mindenki nyerne ezzel. Aki kutyát tart, tartsa felelőssen.
   Pár éve a kutya póráznélküli közterületi tartózkodását másutt 200.000 Ft-al büntették. Az ország sok más településén az önkormányzat él a törvény adta lehetőséggel és figyel a közterület biztonságára a kutyákkal kapcsolatban. Van, ahol az ugatást is megfékezik, legalább a bejelentést követően.
   Sétálni felér egy életveszéllyel, mert a kutyatulajdonosok továbbra is úgy gondolják, hogy nyugodtan szaladgálhatnak a kisebb és akár ökörnagyságú ebeik szabadon. Már ha egyáltalán együtt vannak az utcán, hiszen számtalan kutya önállóan kóborol, gazdi nélkül. Olyan aranyosan játszanak, meg kell nekik a szabadság. Az ő kutyájuk márpedig szelíd. Időnként ugyan nem.., de minél vadabb az állat, annál pimaszabb a tulajdonos. Az ürülékekről ne is beszéljünk. 15 éve élünk itt, 15 éve jönnek mennek a polgármesterek és a jegyzők. Semmi nem változott, pontosabban mégis. Meredeken romlik a helyzet. Növekszik az adó mértéke.
   Több kutya rohangászik szabadon, több az ürülék, és több kutya őrjöng.

   Tisztelet azoknak a kutyatulajdonosoknak, akik betartják a törvényt és pórázzal sétáltatnak ill. nevelik az ebeiket és figyelnek arra, hogy az ne őrjöngjön 24 órán keresztül, sőt 1 órán keresztül sem, naponta többször.

   Marad az érintetteknek a füldugó, ugye ezért költöztünk ide a semmi tetejére, a porfelhőkbe, hogy füldugóval aludhassunk és legyünk otthon zárt ablak mellett is. Mert a jegyző nekem konkrétan ennyi támogatást adott, hogy használjak füldugót a kutya ellen. Ő is ezt teszi…. A polgármester pedig elmondása szerint, volt, hogy elsétált erre és akkor éppen csönd volt. Milyen kár, hogy nem ajánlotta fel, hogy felhívhatom akut helyzetben. Persze nem is szívesen zavar az ember mást este 20 és reggel 6 között. Pedig ez a fő koncertezési időszak.

   Boldog szép pilisjászfalusi mindennapok, egy kis havi 1 alkalmas vízhiánnyal megspékelve. Ma ismét nincs víz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük